0 termék
0 Ft

A leadott megrendeléseket a koronavírus miatti veszélyhelyzet után tudjuk teljesíteni.

A média társadalomtörténete
Peter Burke, Asa Briggs
Oldalszám: 460
ISBN 9789633380642
Kiadás éve: 2012
Kiadó: Napvilág Kiadó
Ár: 4800 Ft
 
Kosárba
 
darab

A kötet a kiadónk által 2004-ben megjelentetett, azonos című mű második kiadása, amely eredeti nyelven 2005-ben látott napvilágot Nagy-Britanniában.

A média, amely hosszú idő óta egyre jobban uralja és befolyásolja világunkat és világnézetünket, igen hétköznapi fogalomnak tűnik. A történet azonban sokkal régebben kezdődött, valahol a „Gutenberg-galaxisnál”, sőt, jóval azelőtt, mielőtt feltalálták a könyvnyomtatást. Asa Briggs brit történész, az oxfordi Worcester College igazgatója, az Open University rektora, valamint Peter Burke történész, a Cambridge-i Egyetem művelődéstörténet professzora arra vállalkoztak, hogy a kommunikáció és a történelem, illetve a történelmi folyamatok közti különleges viszonyrendszert bemutassák, megvizsgálva az összes kommunikációs formát a Gutenberg galaxis első lapjaitól az internet koráig.

Könyvük hét tematikai részre tagolt, időrend szerint, fekete-fehér képekkel gazdagon illusztrálva a folyamatot, rámutatva, mekkora jelentősége van a múltnak jelenünkben. A kommunikáció és a médiumok elemzésén túl megismerhetjük a kialakulásukat és fejlődésüket elősegítő legfontosabb társadalmi és kulturális tényezőket, az összefüggéseket, a ma médiaként emlegetett jelenség főbb jellegzetességeit. Szó esik a nyomtatás fejlődéséről, a szóbeli és írásos hírforrásokról, a szállítás és információáramlás kapcsolatáról, az elektronikus média kialakulásáról, a sajtóról, a rádiózásról és a televíziózásról, míg eljutunk az űrkutatás és a számítástechnika évtizedéig.

Média könyveink