0 termék
0 Ft
Gamification - az üzleti játékok forradalmasítása
GABE ZICHERMANN - JOSLIN LINDER
Oldalszám: 245
Kiadás éve: 2013
ISBN 9789639493698
Ár: 5900 Ft
 
Kosárba
 
darab

Az első magyar nyelvű szakirodalom a gamification témaköréből!

Annyira új, hogy a magyar szóhasználatban még alig találkoztunk vele. Viszont szinte biztos, hogy a gyakorlatban használtuk, de nem tudtuk, hogy gamifikációról van szó. De mi ez az újdonság?

Definíció: A gamifikáció az a folyamat, amikor játékmechanizmusokat és stratégiákat alkalmazunk játékon kívüli szituációkban, területeken. Leginkább számítógépes, online megoldásokra kell gondolnunk, amely az üzleti és civil szféra minden területén alkalmazható. Ezzel olyan élményeket tudunk nyújtani, amelyek beépített ösztönzésül szolgálnak az alkalmazottaknak és a vevőknek.

Főbb felhasználási területei: - vállalkozásfejlesztés - egy vadonatúj kommunikációs és marketing eszközmarketing, humánerőforrás, értékesítés, oktatás, egészségügy, kutatás-fejlesztés, versenyek, pályázatok, piackutatás.

Humánerőforrás és a Gamification
A HR, tréner, coach szakma már réges-rég felismerte, hogy a munkahelyi szituációk játékos környezetbe helyezésével, egy-egy tréningjáték segítségével a készségfejlesztés, problémamegoldás sokkal sikeresebb.

A munkahelyi gamification felhasználása is szárnyal, a hagyományos módszereket felváltja az új technológiás alkalmazás például ezeken a területeken:
- Szórakoztatóvá tehetjük a toborzást.
- Motiválhatjuk az alkalmazottakat.
- Erősíthetjük a munkavállalói hűséget.
- Vállalati képzéseket játékosíthatunk.

Márkaépítés, vevőhűség, marketing és a Gamification
Egy üzletben a siker azon múlik, hogy elnyerjük és fenntartsuk a vásárlók és vevők érdeklődését. Mivel ténylegesen a fogyasztók évről évre egyre növekvő mennyiségű időt töltenek játékokkal, a gamifikáció nyújtja a legjobb eszközöket az emberek kötődésének megteremtésére és fenntartására. A világ legjobb szervezetei – mint a Nike, SAP, Pearson, Salesforce, Cisco, United Airlines, Microsoft, Target, Spotify, Siemens, GE, IBM, McDonald’s, és még százak - növekvő mértékben használják ezeket a technikákat a versenytársak kihívására, a stratégiáik újraképzelésére, példa nélküli hűség elérésére, és kivételes teljesítők és innovátorok toborzására, megtartására, ösztönzésére.

A változások hatására azonban egyre több kis- és középvállalkozás is a játék irányba fordul, felismerték az innovációt és hogy az üzleti célokhoz az intelligencia, a motiváció és közösségeik elkötelezettségének összehangolásában rejlik.

Íme egy használatra kész stratégiai útmutató, tele ragyogó ötletekkel és elkerülendő csapdák leírásával. Ha be akar szállni a játékba, itt megtalálja a módját. Ha győzni akar.

Oktatás és a Gamification
Az oktatás területén is nagy sikerrel valósítható meg a gamification, a diákok motiválása, a tanulási folyamata elősegítésére, a tanulási nehézségek leküzdésére, a felvételizők toborzására.

Letölthető alkalmazás a könyv mellé
Azért, hogy a könyvből nyert ötleteket könnyebb legyen átültetni a gyakorlatba, a szerzők kifejlesztettek egy applikációt. Erről bővebb információ található a könyvben. A könyv és az alkalmazás párhuzamos használata jelentősen hozzájárul a gamification megvalósításhoz.

KINEK AJÁNLJUK A KÖNYVET?
Cégvezetőknek, személyzetfejlesztőknek, HR, marketing szakembereknek, kreatív fejlesztőknek, vállalati stratégiák kialakításáért felelős munkatársaknak. Minden olyan üzleti szférában tevékenykedőnek, aki érdekel az innováció és az abban rejlő előnyök kihasználása.

A KÖNYV SZERZŐI
GABE ZICHERMANN a Gamification Co. és a Dopamine vállalat vezetője, a világ élenjáró szakértőjeként tartják számon a vásárlói és alkalmazotti elkötelezettségre irányuló stratégiák tervezése terén.
JOSELIN LINDER a nagy hírű Játékalapú marketing című könyv Gabe Zichermann-nal közös társszerzője. Szerző és munkatárs az NPR This American Life és Morning Edition műsorainál, az AOL-nél és a gamification.co-nál.

AJÁNLÁS
"Gabe Zichermann könyvét ajánljuk azoknak a HR-eseknek, marketingeseknek, és az élet bármilyen területén alkotó kreatívoknak, akik szintén azt szeretnék, hogy izgalmasabb, pezsgőbb legyen a minket körülvevő világ."
Vendler Balázs
az első magyar gamification blog alapítója: www.gamesforbusiness.hu

Marketing könyveink

Online üzlet és marketing

Novák Péter, Bányai Edit
Ár: 3750 Ft

Nonbusiness marketing

Hetesi Erzsébet, Veres Zoltán
Ár: 5950 Ft

Nemzetközi marketing ÚJ

Rekettye Gábor, Tóth Tamás, Malota Erzsébet
Ár: 5200 Ft

Médiagazdaságtan

Gálik Mihály , Urbán Ágnes
Ár: 3990 Ft

Marketingmérések (GfK-könyvek)

Paul W. Farris
Ár: 7450 Ft

Marketingkommunikáció

Horváth Dóra, Bauer András
Ár: 5250 Ft

Marketing nélkül nem megy!

Dr. Bíró Péter (szerk.)
Ár: 3490 Ft

Marketing a magyar kisvállalatoknak

Rekettye Gábor
Ár: 3990 Ft

Eladásmenedzsment

Bauer András, Mitev Ariel Zoltán
Ár: 4750 Ft