0 termék
0 Ft
Szabadság Zrt.
Isaac Getz , Brian M. Carney
Oldalszám: 296
Kiadás éve: 2010
ISBN 978 963 05 8961 1
Ár: 4500 Ft
 
Kosárba
 
darab

A kötet célja nem valamiféle -- hétlépéses vagy hasonló -- séma felállítása, amely alkalmazható volna a világ bármelyik pontján lévő, bármely vállalatra, hiszen a szerzők jól tudják, nem léteznek univerzálisan működő modellek. Ezért jóval hasznosabbnak vélték, ha olyan vállalatok példáját állítják reflektorfénybe, amelyek pénzügyileg sikeresek lettek, mégpedig épp a felszabadító környezetnek köszönhetően.

A könyvben szereplő vezetők mind világklasszis vállalkozás felépítésére törekedtek, miközben őszintén hittek dolgozóik értékében. Ám a dolgozók - akárcsak a gyerekek - kilométerekről megérzik a csalást. Az emberek csak akkor képesek szívvel-lélekkel bedobni magukat, ha a felszabadító vezető nem csupán a cselekvés kedvéért végzi a munkáját, hanem határozottságot mutat, és olyan környezetet hoz létre, amely az embereket elégedetté és egyszersmind produktívvá teszi. Tudjon bár valaki a csúcson szinte mindent a vállalkozásáról, sosem fog annyit tudni, mint mindazok együttvéve, akik neki dolgoznak.

Brian M. Carney, filozófiát végzett, jelenleg a Wall Street Journalszerkesztőbizottságának tagja, 2009-ben elnyerte a rangos Gerald Loeb-díjat kommentár kategóriában, 2003-ban üzleti és gazdasági témájú írásaiért neki ítélték a Bastiat-díjat, korábban részt vett a Harvard egyetemen az „Innováció az amerikai kormányzatban" című programban.

Isaac Getz pszichológiából és vezetéstudományból doktorált, jelenleg a párizsi ESCP Europe Business School professzora, korábban a Cornell és a Stanford, valamint a Massachusettsi Egyetem vendégtanára volt. Kutatási területei: az innováció, a vállalatvezetés kérdései, valamint a vállalatok átalakítása a gyorsabb növekedés és jobb eredmények érdekében.

Menedzsment könyveink