0 termék
0 Ft
A 2008-as hitelválság és következményei – A pénzügyi piacok új paradigmája (2. kiadás)
Soros György
Oldalszám: 208
ISBN 978-963-244-062-0
Kiadás éve: 2009
Ár: 2490 Ft
 
Kosárba
 
darab

„A legsúlyosabb pénzügyi válságot éljük át az 1930-as évek óta” – írja Soros György a világ pénzügyi központjain végigsöprő recesszióról.

A legendás pénzügyi szakember a hatalmas gazdasági káosz kellős közepén a válság gyökereinek felkutatására és a várható következmények felmérésére vállalkozik. Soros György páratlan szakmai tapasztalattal rendelkezik arra vonatkozóan, hogy az egyes piaci szereplők és intézmények hogyan kezelik a globális gazdaság fellendülés- és hanyatlásciklusait. A mostani válságot is ebben a kontextusban mutatja be.

Könyvében megállapítja, hogy téves és félrevezető a jelenleg uralkodó nézet, miszerint a piacok egyensúlyi helyzetre törekednek, tehát bármiféle deviancia a véletlen műve. Úgy véli, csak a piacok tényleges működésén alapuló, új paradigmarendszerrel kerülhető el a nagyobb katasztrófa és a gazdaság összeomlása. Lényegre törő írásában gyakorlati és filozófiai megközelítéseket egymásba fűzve felbecsülhetetlen adalékkal szolgál a hitelválság megértéséhez, és segít felmérni a várható következményeket az Egyesült Államokra, illetve a globális gazdaságra nézve.

Soros György a Soros Fund Management elnöke és egyben a nyílt társadalmakat támogató globális alapítványhálózat létrehozója. Sikeres szakíróként is számon tartják, munkái közé tartozik többek között A globális kapitalizmus válsága, A nyílt társadalom, Az amerikai hatalmi lufi, A gyarlóság kora. Budapesten született, jelenleg New Yorkban él.

Gazdaság könyveink