0 termék
0 Ft
Mire jó a grafikai tervezés?
Alice Twemlow
Oldalszám: 256
ISBN 978-963-244-032-3
Kiadás éve: 2008
Ár: 6995 Ft
 
Kosárba
 
darab

Háttér
A 21. század tervezőgrafikusainak komoly, ám annál izgalmasabb kihívásokra kell választ adniuk: az új technológiák, a megrendelők és fogyasztók közötti új kommunikációs csatornák vagy a tervezésre, a globális problémákra és a különböző kultúrákra egyre fogékonyabb közönség megszólítása is mind ide sorolható. A szerző a kötet első részében azokat a hatásokat vizsgálja, amelyek napjainkban a tervezők tevékenységét is mind erősebben befolyásolják: fenntarthatóság, etika, technológia, elmélet, továbbá az egyes kultúrákat érő különböző globális hatások.

Anatómia
A kötet második fejezete a grafikai tervezés részterületeit veszi sorra. A hagyományos tevékenységek – tipográfia, felirat-, arculat-, hirdetés- és könyvtervezés – mellett olyan új területekbe is bepillantást nyerhetünk, mint a játék-, szoftver- és interaktív tervezés, vagy a koncertek vizuális atmoszfé ráját megteremtô VJ-k munkája.

Portfóliók
A tervezőgrafikusok munkájukat a legváltozatosabb körülmények között és módokon végezhetik: dolgozhatnak egyedül vagy egy csapat tagjaként; a tervezés mellett foglalkozhatnak írással, szerkesztéssel, kurátori tevékenységekkel, fotózással, betû tervezéssel, illetve saját vállalkozásaik igazgatásával is. A kötetben számos kortárs tervező munkáival ismerkedhetünk meg a világ minden tájáról.

A könyvben bemutatott tervezők:

barbara says
Jonathan Barnbrook
Base
COMA
cyan
deValence
Ed Fella
Fl@33
Vince Frost
Kim Hiorthøy
Allen Hori
HunterGatherer
Radovan Jenko
karlssonwilker
Kerr|Noble
KesselsKramer
Land Design Studio
Ji Lee
Jürg Lehni
LUST
John Morgan
Open
ORG
Pentagram
Rebecca Ross
Stefan Sagmeister
Sweden Graphics
Frédéric Teschner
thomas.matthews
Clarissa Tossin
UVA
James Victore
Why Not Associates
Wieden+Kennedy
Barbara de Wilde
Martin Woodtli

Dizájn, művészet könyveink